Direktlänk till inlägg 16 september 2008
Idag har jag tänkt skriva ett inlägg med temat mat, eftersom matvanorna här i Frankrike är väldigt olika de i Sverige, sausom t.ex att man äter nästan uteslutande olika chokladbaserade saker, eller anugot med extremt mycket socker i. Själv har jag lyckats ordna sau att jag faur vanliga Corn Flakes (Dock med söndersockrad jordgubbssylt pau) och te (Dock pauste som inte smakar sau mycket). Man kan sauledes även se maten ur en negativ synvinkel. Jag tänkte till och med ta upp naugra exempel. Men tro nu inte att jag faur daulig mat eller naugot saunt för jag är jättenöjd som det är. Man äter mycket youghurt i Frankrike, smauyoghurtar som man äter med sked, och faktiskt äter man även filmjölk sau, vilket jag tycker smakar äckligt, eftersom filmjölk utan naugot till.... Dock har fransmännen även en lösning pau det, nämnligen müsliyoghurt, som de har hällt i söndermosad müsli och massor med socker i, jag tänker inte äta naugon saudan igen.
En annan sak som jag redan har beskrivit i ett tidigare inlägg är att de lagar en stor maultid och äter den sedan över flera dagar, sausom blomkaulsgratängen. Nu har de dock lagat 10 liter soppa som smakar gamla sura morötter, men de erkände själva att den hade blivit misslyckad men nu efter tvau kvällsmater auterstaur ungefär 2/3 som jag nog kommer fau se fram emot varje kvällsmat veckan ut.
Christoph som jag jobbar med har även han dauliga erfarenheter av maten, han gillar inte sniglar, grodlaur och korv gjord pau ausnekött vilket man annars äter i detta land. Jag är nog inte heller sau sugen pau det.
Dock har jag nu chansen att förbättra situationen i och med att jag har erbjudit mig att tillaga en storslagen svensk specialité pau lördag. Dock har jag inte naun aning om vad det skulle kunna vara sau jag behöver tämligen akut hjälp med naugot förslag som inte är allt för svaurt och som blir gott ifall man mauste stau ut med flera maultider i rad. Naugon som har naugot recept som kan rädda mig?
Hej Hopp
Idag har jag varit hemma i en månad. En månad som har förflutit snabbt men det ger ändå en känsla av att alltid ha varit hemma. Frankrike känns nu lika avlägsen som Sverige kändes för en dryg månad sedan. Att komma hem var i alla fall mycket storslag...
nu har jag till slut kommit hem igen efter 6 veckor i Frankrike. Hösten har hunnit mycket längre här hemma än där. Det är mycket skönt att vara hemma. Flygresan gick ganska bra. Jag återkommer med en sammanfattning om hela resan, men nu vill jag bara...
Nu hauller jag pau att packa, fixa, och dona med allt som mauste packas fixas och donas innan den efterlängtade hemfärden i morgon bitti. Om mindre än 24 timmar är jag hemma. .. .. . ...
Idag var det dags för nya äventyr. Efter att igaur varit i Grenoble var det i dag dags för den tio gaunger större staden Lyon. Jag tog tauget in klockan 10:30 och hann med det tack vare att det var 5 minuter försenat. Väl framme i Lyon insaug jag a...
Idag vaknade jag inte förrän klockan halv 11. Men au andra sidan är det helt normalt för att ha haft morgonskiftet. Magen maudde dock bra, vilket var en stor lättnad. Det hade varit baude äckligt och pinsamt att bli magsjuk. Dagen till ära hade Rap...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|